O.SY. BUS DRIVERS Ανακοίνωση από Δίκτυο Σιδηροδρομικών!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Ανακοίνωση από Δίκτυο Σιδηροδρομικών!!!

Ανακοίνωση από Δίκτυο Σιδηροδρομικών!!!

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 | 6:53 μ.μ.


Κάνοντας αναφορά στην άρνηση των ΠΑΣΚ κ ΔΑΚΕ για σημερινές κινητοποιήσεις το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καλεί τους εργαζόμενους στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς σε κοινή δράση.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Ψηφίστηκε από την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά το σχέδιο νόμου, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει, την ιδιωτικοποίηση των μηχανεργοστασίων και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ. 

Είναι άξια αναφοράς, η βιασύνη της κυβερνητικής τρόικας να ξεμπερδεύει και με τον ΟΣΕ. Γι αυτό το λόγο τον συμπεριέλαβε σε ένα σχέδιο νόμου το οποίο αφορούσε κατ΄αρχήν υποχρεώσεις που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση. 

Η ψήφιση του σχεδίου νόμου αυτού, βάζει ουσιαστικά ταφόπλακα στον ΟΣΕ. Η απόσχιση των μηχανεργοστασίων οδηγεί τον ΟΣΕ στην πλήρη απαξίωση, δρομολογεί από τώρα τη χρεοκοπία της νέας εταιρείας με πολλά προβλήματα στους εργαζόμενους και θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στη λειτουργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφού στο εξής η συντήρηση του τροχαίου υλικού της θα γίνεται με σκληρούς όρους αγοράς και όχι όπως γινόταν μέχρι σήμερα από την «αδελφή» εταιρεία ΟΣΕ.  

Το αρνητικό ήταν ότι, την ώρα που μέσα στη Βουλή διαδραματιζόταν όλα αυτά, έξω από τη Βουλή δεν ήταν κανείς από όσους όφειλαν να είναι.  

Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ) της ΠΟΣ έλαμψε δια της απουσίας της αφού απέρριψαν όλοι μαζί, την πρόταση μας να υπάρξει σήμερα κινητοποίηση των σιδηροδρομικών. Οι 3 παρατάξεις για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, προτίμησαν την αποχή, η μεν ΠΑΣΚ με τον ισχυρισμό ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ενώ η ΔΑΚΕ κατά την προσφιλή τακτική της των τελευταίων χρόνων, την ακολούθησε για μια ακόμη φορά.  

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση μας έκανε η στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ, η οποία όταν δεν επιτίθεται μεθοδευμένα σε στελέχη μας, ταυτίζεται με τις προτάσεις ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ. Η πρόταση που κατέθεσαν οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ ήταν, να γίνει στο ΚΕΠ συγκέντρωση των σωματείων την … Τετάρτη!!!  

Εμείς ήμασταν εκεί και μαζί με άλλους σιδηροδρομικούς από άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς χώρους, δηλώσαμε την αντίθεση μας και αυτή τη φορά. Και αυτό θα κάνουμε πάντα, όταν θα διακυβεύονται τα συμφέροντα του σιδηροδρόμου και των σιδηροδρομικών.  

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, η σημερινή εξέλιξη δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, τόσο το μέλλον του ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και των σιδηροδρομικών.  

Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να παραδώσουμε τα όπλα μας. Πρέπει να οπλιστούμε με κουράγιο και να ακολουθήσουμε το μόνο δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Το δρόμο της συσπείρωσης και του αγώνα.  

Καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς σε όποια εταιρεία και αν εργάζονταικαλούμε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στα άλλα μέσα σταθερής τροχιάςσε κοινό μέτωπο για να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος. Ο αγώνας μας θα είναι σκληρός και καθολικός.

                                                       Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ


ΠΗΓΗ.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top