O.SY. BUS DRIVERS ΕΡΓΟΣΕ: Για τον Μάρτιο πάει η λειτουργία της γραμμής Θριάσιο-Ικόνιο... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΕΡΓΟΣΕ: Για τον Μάρτιο πάει η λειτουργία της γραμμής Θριάσιο-Ικόνιο...

ΕΡΓΟΣΕ: Για τον Μάρτιο πάει η λειτουργία της γραμμής Θριάσιο-Ικόνιο...

Written By OsyBusDrivers on Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 | 8:53 μ.μ.



Στο λιμάνι του Ικονίου θα φτάνουν από τις αρχές Μαρτίου τα εμπορικά τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η μονή σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το Θριάσιο με το Ικόνιο.

Η λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής, μήκους 17 χιλιομέτρων, θα ανάψει το πράσινο φως για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας μεταξύ της Hewlett Packard (HP), της COSCO και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία θεωρείται πιλότος και για άλλες παρόμοιες συμφωνίες.

Σύμφωνα με στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στη σιδηροδρομική γραμμή προς το Ικόνιο, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, γίνονται ήδη δοκιμαστικά δρομολόγια. Παράλληλα, σε δοκιμαστική λειτουργία βρίσκεται και το σύστημα σηματοδότησης, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι η γραμμή θα αντέχει την κυκλοφορία τρένων με βαρύ φορτίο.

Όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές, η παράδοση της σιδηροδρομικής γραμμής του Ικονίου θα δώσει το έναυσμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλες εταιρείες. Ήδη, πληροφορίες θέλουν την αμερικανική Dell να εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας της με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και οι εταιρείες LG, Samsung, Lenovo, Sony και Hyundai.

Σημειώνεται ότι στη μονή σιδηροδρομική γραμμή Θριασίου - Ικονίου θα εκτελούνται δρομολόγια μόνο εμπορικών τρένων. Σε πρώτη φάση θα δρομολογηθούν δύο τρένα την εβδομάδα, με προοπτική να αυξηθούν σταδιακά σε πέντε.

Στη διάρκεια των δοκιμών η ταχύτητα που αναπτύσσουν οι συρμοί στο τμήμα Θριασίου - Ικονίου κυμαίνεται μεταξύ 50 και 70 χιλιομέτρων την ώρα. Ωστόσο, με τη γραμμή σε πλήρη λειτουργία, η ταχύτητα θα ανέβει στα 90 χιλιόμετρα την ώρα.

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top