O.SY. BUS DRIVERS ΟΣΥ: εκλογικές άδειες με το Google Earth!!!! - Καταγγελίες για μεθοδεύσεις με τις ημέρες άδειας των εργαζομένων... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΟΣΥ: εκλογικές άδειες με το Google Earth!!!! - Καταγγελίες για μεθοδεύσεις με τις ημέρες άδειας των εργαζομένων...

ΟΣΥ: εκλογικές άδειες με το Google Earth!!!! - Καταγγελίες για μεθοδεύσεις με τις ημέρες άδειας των εργαζομένων...

Written By OsyBusDrivers on Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 | 12:54 π.μ.

Της Αφροδίτης Τζιαντζή.

Καταγγελίες για μεθοδεύσεις με τις ημέρες άδειας των εργαζομένων στα λεωφορεία

● Αντί για την επίσημη οδηγία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διευθυντικό στέλεχος στο αμαξοστάσιο Ελληνικού εφάρμοζε δικό του σύστημα υπολογισμού 

● Εκβιασμό ενόψει αξιολόγησης καταγγέλλουν συνδικάτα και εργαζόμενοι.

Πόσες μέρες χρειάζεται ένα δημόσιος υπάλληλος, για να ψηφίσει στο χωριό του; Οι ημέρες άδειας χορηγούνται με βάση οδηγία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανάλογα με το πόσο απέχει η εκλογική περιφέρεια από τον τόπο κατοικίας και δεν μπορούν να ξεπερνούν το τριήμερο. Για τον υπολογισμό των αδειών και τις βεβαιώσεις από τις περιφέρειες χρησιμοποιείται συνήθως ο οδηγός χιλιομετρικών αποστάσεων του οδικού δικτύου που έχει εκδώσει το υπ. Περιβάλλοντος.

Αυταρχισμός

Σύμφωνα, ωστόσο, με καταγγελίες εργαζομένων στα λεωφορεία, διευθυντικό στέλεχος της Ο.ΣΥ. επιχείρησε να εφαρμόσει έναν δικό του τρόπο χορήγησης εκλογικών αδειών, εγείροντας αιτιάσεις για αυθαιρεσίες. Οπως καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Παρέμβασης στο συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΑ, Αποστόλης Κασιμέρης, ο υποδιοικητής κίνησης στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού, Γιώργος Λουλακάκης, τύπωνε δικής του… έμπνευσης αδειόχαρτα, διαφορετικά από τις αιτήσεις της Ο.ΣΥ.

Οπως καταγγέλλεται, υπολόγιζε τις αποστάσεις με διαδικτυακό δορυφορικό σύστημα, μειώνοντας κατά το δοκούν χιλιόμετρα και ημέρες άδειας. «Το συγκεκριμένο στέλεχος προέβη σε κατάχρηση εξουσίας, με σκοπό να χειραγωγήσει και να εκβιάσει το προσωπικό ενόψει της αξιολόγησης», καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ο Α. Κασιμέρης. Την καταγγελία επιβεβαιώνουν και άλλες παρατάξεις και εργαζόμενοι, που φοβούνται όμως να αντιδράσουν επωνύμως, μήπως και κριθούν αρνητικά στη διαδικασία της αξιολόγησης.

«Δύο δεκαετίες μετακινούμαι στο χωριό μου στην ηπειρωτική Ελλάδα με το ΚΤΕΛ, για να ψηφίσω. Η απόσταση, όπως βεβαιώνει η περιφέρεια, είναι πάνω από 400 χλμ.», μας λέει εργαζόμενος στο αμαξοστάσιο Ελληνικού (τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας).

«Φέτος ο υποδιοικητής μού είπε ότι στο google earth η απόσταση φαίνεται μικρότερη και δικαιούμαι μία ημέρα λιγότερη. Ομως, δεν μπορώ καν να μετακινηθώ με Ι.Χ.». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συνδικάτου, παρόμοιους εκβιασμούς υπέστησαν και άλλοι εργαζόμενοι, ενώ μετά από παρεμβάσεις στη διοίκηση οι άδειες δόθηκαν κανονικά. Για λασπολόγους με «κακή νοοτροπία που θέλουν να πάρουν εκλογική άδεια όπου θέλουν, ακόμα και πολύ μετά τις εκλογές», κάνει λόγο ο υποδιοικητής του αμαξοστάσιου και πρώην πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων, Γ. Λουλακάκης.

«Υποβάλαμε ένα πιο απλοποιημένο έγγραφο, το οποίο αποσύραμε, εφόσον υπήρξαν διαμαρτυρίες. Ομως, ο τρόπος υπολογισμού των αδειών είναι ο ίδιος. Κανείς δεν αδικήθηκε», καταλήγει, επιμένοντας ότι όλα έγιναν με διαφάνεια και νομιμότητα.

Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top