O.SY. BUS DRIVERS Εκρηκτική αύξηση των ελλειμμάτων του Δημοσίου!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Εκρηκτική αύξηση των ελλειμμάτων του Δημοσίου!!!

Εκρηκτική αύξηση των ελλειμμάτων του Δημοσίου!!!

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 17 Μαΐου 2011 | 6:28 μ.μ.

Εκτός ελέγχου κινδυνεύει να βρεθεί ο φετινός προϋπολογισμός, καθώς το έλλειμμα «φουσκώνει» επικίνδυνα και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διογκώνονται αντί να μειωθούν.

Στο πρώτο τρίμηνο του έτους το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 7,3 δισ. ευρώ, ενώ τα «φέσια» του κράτους προς τους προμηθευτές του ξεπέρασαν τα 6 δισ. ευρώ, μεγέθη τα οποία ενδέχεται να μεγαλώσουν κι άλλο, καθώς δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα στοιχεία για τα ελλείμματα και τα χρέη των 54 από τους 860 φορείς του Δημοσίου.

Το συνολικό έλλειμμα όλων των υπηρεσιών, των οργανισμών και φορέων του Δημοσίου (υπουργείων, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ασφαλιστικών ταμείων και λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου) στο τέλος Μαρτίου ήταν 7,3 δισ. ευρώ.

Εάν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα 6 δισ. ευρώ που είναι οι συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους προμηθευτές του και προς άλλα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τότε τα τρέχοντα ελλείμματα και χρέη του Δημοσίου έφτασαν τα 13,3 δισ. ευρώ ήδη από το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Αν συνεχιστεί η εκρηκτική άνοδός του και τους υπόλοιπους 9 μήνες του έτους, θα εκτιναχτεί σε επίπεδο υψηλότερο των 24,2 δισ. ευρώ ή του 10,5% του ΑΕΠ στο οποίο διαμορφώθηκε το 2010 και θα υπερβεί τον στόχο του προϋπολογισμού τουλάχιστον κατά 7,4 δισ. ευρώ!
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top