O.SY. BUS DRIVERS Ανατροπή στα οικονομικά των εργαζομένων... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ανατροπή στα οικονομικά των εργαζομένων...

Ανατροπή στα οικονομικά των εργαζομένων...

Written By OsyBusDrivers on Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 | 11:42 μ.μ.

Σε μειώσεις των μισθών του ιδιωτικού τομέα οδηγούν οι απαιτήσεις της τρόικας για τις συμβάσεις. Με τις αλλαγές που προωθούνται, οι κλαδικές συμβάσεις δεν θα επεκτείνονται -προκειμένου να καλύψουν όσους είναι εκτός συνδικάτων και όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις μη μέλη των αντίστοιχων εργοδοτικών ενώσεων- για μία διετία.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι δεν θα καλύπτονται από την ευνοϊκότερη διάταξη (σύμβαση), ενώ οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να συνάπτονται και από ενώσεις προσώπων σε επιχειρήσεις κάτω των 50 ατόμων (από τα 2/3 των εργαζομένων).
Τα παραπάνω πρακτικά σημαίνουν ότι μοναδικό δίχτυ προστασίας για τους εργαζομένους θα είναι η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Όσοι εργάζονται σε κλάδους με υψηλότερες κατώτερες αμοιβές απειλούνται άμεσα με προσγείωση. Να σημειωθεί ότι η ΕΣΣΕ προβλέπει περίπου 750 ευρώ για τους πρωτοδιοριζομένους.
Μέτωπο όμως έχει ανοίξει και στον χώρο των ΔΕΚΟ. Το σχέδιο νόμου στο άρθρο 31 ορίζει ότι το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά, εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, των ΔΕΚΟ απαγορεύεται να υπερβαίνει τα 1.900 ευρώ τον μήνα.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο: Στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που ανήκουν στο κράτος ή σε ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ, κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή δημόσιου σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της διοίκησής τους, ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από πόρους των ως άνω φορέων κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, καθώς και των λοιπών δημόσιων επιχειρήσεων, οργανισμών και ανωνύμων εταιριών, που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Κεφαλαίου Α΄ του ν. 3429/2005 (Α΄ 314) όπως έχουν τροποποιηθεί με τις διατάξεις της παραγράφου 1α του άρθρου 1 του ν. 3899/2010 (Α΄ 212), εφαρμόζεται ανώτατο όριο μέσου κατά κεφαλήν κόστους αμοιβών προσωπικού.
Μάλιστα, οι φορείς αυτοί θα είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τη γενική γραμματεία ΔΕΚΟ αναλυτικά για τα στοιχεία της μισθοδοσίας τους και σε περίπτωση όπου οι όροι αυτοί δεν ικανοποιούνται τότε θα διακόπτεται η κρατική επιχορήγηση.
Η επιβολή των όρων αυτών υπολογίζεται ότι θα προκαλέσει μείωση της τάξεως του 40% στους μισθούς μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, ενώ οι μόνοι που εξαιρούνται είναι το ανώτερο διευθυντικό προσωπικό καθώς και το τεχνικό προσωπικό των εταιριών αυτών.
Η υιοθέτηση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, όπως έχουν προταθεί από την κυβέρνηση, προβλέπει οριζόντιο «κούρεμα» των αμοιβών των εργαζομένων καθώς θεσπίζει μέσο όρο ανώτατων αμοιβών και καταργεί κάθε όρο ή διάταξη σύμβασης εργασίας που καθορίζει αποδοχές, πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές που ξεπερνούν τα ανώτατα όρια που θέτει ο νόμος.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top