O.SY. BUS DRIVERS Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων αυτή την εβδομάδα... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων αυτή την εβδομάδα...

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων αυτή την εβδομάδα...

Written By OsyBusDrivers on Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 | 11:41 μ.μ.

Κλιμακώνονται αυτή την εβδομάδα οι αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.
Οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί απεργία στις ΔΕΚΟ στις 18 του μηνός.
Κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές, έχουν αποφασίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ. Οι ομοσπονδίες προγραμματίζουν συλλαλητήριο για τις 10.00 π.μ. το πρωί του Σαββάτου και πορεία προς τη Βουλή.
Στάση εργασίας για την Τρίτη από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραΐσκάκη και πορεία προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στους δήμους, πραγματοποίησαν καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ, δημαρχείων και Χ.Υ.Τ.Α. σε όλη τη χώρα.
Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 15.00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), ενώ την ίδια μέρα στη 1.00 μ.μ., η Ο.Λ.Μ.Ε. προγραμματίζει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.
Απεργούν την Τετάρτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας.
Σε δεκαήμερη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ απεργία διαρκείας ξεκίνησαν από τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).
Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί, και σε 10ήμερη απεργία προσανατολίζονται οι τελωνειακοί.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, η μορφή και η διάρκεια των οποίων θα συγκεκριμενοποιηθεί κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19 Οκτωβρίου προειδοποιούν ότι θα πραγματοποιήσουν από την ερχόμενη Πέμπτη, οι δικηγόροι όλης της χώρας εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.
Σε απεργία προχωρά στις 18 και 19 Οκτωβρίου η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, καθώς και στη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με νόμο στην κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης που ισχύουν πολλές δεκαετίες στη χώρα, διασφαλίζοντας τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, αποτελεί άνευ όρων παράδοση των δημοκρατικών θεσμών στη λαιμητόμο της τρόικας.
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top