O.SY. BUS DRIVERS ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ

ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ

Written By OsyBusDrivers on Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 | 9:51 μ.μ.

Χωρίς σύνταξη κινδυνεύουν να μείνουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι δεν είχαν απογραφεί μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, ανέφερε ότι όσοι συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν έχουν απογραφεί, στις 24 Ιουλίου και στις 24 Αυγούστου, θα βρουν στην τράπεζά τους ειδική εντολή πληρωμής την οποία θα μπορούν να εισπράξουν, εφόσον παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο, οπότε και θα απογραφούν.

Στις 25 Σεπτεμβρίου όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σταϊκούρας, σε όσους δεν απογραφούν παύει η καταβολή της σύνταξης και θα αρχίσει η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της μη απογραφής, αναζήτησης και επιστροφής των καταβληθέντων, και παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Από το 2013 καθιερώνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε ετήσια βάση για τον εντοπισμό περιπτώσεων παράνομης συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο λαμβάνουν συνολικά 439.881 άτομα.

Στην ομιλία του ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ακόμη ότι μειώνεται ο χρόνος αναμονής για την καταβολή των συντάξεων. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα μέσω της οποίας οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους, καθώς και την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους. Ο χρόνος αναμονής στο Γενικό Λογιστήριο για τη λήψη της σύνταξης μειώνεται έως το τέλος του 2012, το πολύ σε 7 μήνες, έως το τέλος του 2013 σε 5 μήνες και έως το τέλος του 2014 το πολύ σε 3 μήνες.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top