O.SY. BUS DRIVERS 48ωρη απεργία των εργαζομένων του κατασκευαστικού τομέα του Μετρό... - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » 48ωρη απεργία των εργαζομένων του κατασκευαστικού τομέα του Μετρό...

48ωρη απεργία των εργαζομένων του κατασκευαστικού τομέα του Μετρό...

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 | 12:00 μ.μ.


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν στις 16 και 17 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό που μελετούν, δημοπρατούν και επιβλέπουν την κατασκευή των έργων της εταιρείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, καθώς και του Τραμ.

Τα σωματεία εργαζομένων της ΑΜΕΛ, ΣΕΑΜ και ΣΜΑΜ, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι διαμαρτύρονται για τη συνεχή απαξίωση του έργου της εταιρείας, για τις νέες εξοντωτικές περικοπές των μισθών, καθώς και για την αποδυνάμωσή της με την αποχώρηση εξειδικευμένου προσωπικού σε μεγάλα τεχνικά έργα στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν την κήρυξη 48ώρης απεργίας στις 16 - 17 Ιανουαρίου και περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Επιπροσθέτως αναφέρουν ότι «οι ντόπιοι και ξένοι μεγαλοεργολάβοι που κατασκευάζουν τα έργα Μετρό δεν έχουν υποστεί καμία μείωση του εργολαβικού ανταλλάγματος από την Αττικό Μετρό, ενώ μειώνοντας τις αποδοχές των εργαζομένων τους σε συνδυασμό με τις εξωσυμβατικές απαιτήσεις τους, αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.

Η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δρομολογήσει άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της ΑΜΕΛ., ώστε η εταιρεία να συνεχίσει με επιτυχία το έργο της σε ότι αφορά την παράδοση εγκαίρως των 7 νέων σταθμών στην Αθήνα και την υλοποίηση των έργων Μετρό και Τραμ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη».


Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top