O.SY. BUS DRIVERS Παράδεισος της «μαύρης» εργασίας τα νησιά μας!!! - "O.SY. BUS DRIVERS®"
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Παράδεισος της «μαύρης» εργασίας τα νησιά μας!!!

Παράδεισος της «μαύρης» εργασίας τα νησιά μας!!!

Written By OsyBusDrivers on Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 | 12:01 μ.μ.


Στο 58% έφθασε ο μέσος όρος. Στις πρώτες θέσεις Κως και Ρόδος. Προηγούνται οι αλλοδαποί με έντονα στοιχεία εκμετάλλευσης!

Παράδεισο της μαύρης, αδήλωτης, εργασίας, αποτελούν τα τουριστικά νησιά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από την αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία του ΙΚΑ. Τα εν λόγω στοιχεία είναι συγκεντρωτικά και καλύπτουν το διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2012.
Ο μέσος όρος της αδήλωτης μαύρης εργασίας ανήλθε στο 35%, αλλά στον τουριστικό τομέα έφθασε μέχρι το 58%, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, εστιατορίων, μπαρ, νυχτερινών κέντρων κ.λ.π.

Τα σκήπτρα στην ανασφάλιστη εργασία κρατούν η Σαντορίνη, η Κως, ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Οι περισσότεροι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι είναι αλλοδαποί και ακολουθούν οι καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ως άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Στις κατηγορίες αυτές οι εργοδότες βρίσκουν πρόσφορα εργατικά χέρια για να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές κι’ έτσι να γλιτώνουν σημαντικά ποσά. Και τούτο διότι ούτε οι μετανάστες χρειάζονται ένσημα, ούτε οι «άνεργοι» του ΟΑΕΔ, αλλά ούτε και οι συνταξιούχοι. Κι’ έτσι όλοι βολεύονται, με συνέπεια φυσικά την έκρηξη της πραγματικής ανεργίας.

Οι έλεγχοι που έγιναν το καλοκαίρι από κλιμάκια της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ (αφού η εδώ Επιθεώρηση Εργασίας είναι ανύπαρκτη), ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες. Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνεται ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν είναι επαρκείς και αυτός είναι ένας λόγος που συμβάλλει στη συνεχή αύξηση της μαύρης εργασίας.

Σχετική έκθεση του ΙΚΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η παραβατικότητα ενισχύεται από τη μακροχρόνια ανεργία και την ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση, που δημιούργησαν μια νέα μεγάλη κατηγορία εργαζομένων με περιορισμένες απαιτήσεις, που καταφεύγουν στην ανεπίσημη αγορά εργασίας με επαχθείς όρους, έντονα στοιχεία εκμετάλλευσης»!
Share this article :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ YOU - TUBE

 
Support : Copyright © 2012. "O.SY. BUS DRIVERS®" - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger
back to top